Nostalgi & Nyheter

Nostalgi & Nyheter

en liten blogg om gammal och ny teknik

Läs här om foto, modellflyg, bilar eller musik från förr och nu. Du hittar tidigare inlägg sorterade under månader i spalten till höger. Där finns också en länk till den tidigare bloggen
Mail: epost@jerrysoderberg.se Länk till min hemsida http://jerrysoderberg.se

Terror

Januari 2015Skapad av Admin lör, januari 10, 2015 11:01:33

Jag vill inte skriva om politik eller religion men det blir lite sådant nu. Jag känner att jag vill visa mitt stöd för de som drabbats. Dagen efter min förra blogg hände något fruktansvärt i Frankrike. Några terrorister angrep en tidningsredaktion. Dramat fortsatte i flera dagar och poliser, journalister samt andra allmänna, oskyldiga människor blev dödade. Allt detta är bara våld och ondska för att skaffa sig makt över människor. I vissa länder säger sig de självutnämnda ledarna vara religiösa och det de gör ska vara "guds vilja". Detta missbruk av religionen har kungar, faraoner och andra ledare använt sig av i alla tider. De använder guds namn för att fler ska ansluta sig till dem. Utan att blanda in religion skulle deras syfte bli allt för uppenbart och ingen skulle stödja dem.
De som bestämmer måste visa oss vanliga hur vi ska skilja på religion, politik och våldshandlingar.

Ett liknande attentat planerades i Australien för en kort tid sedan. Men, vi glömmer så fort. Terrorn mot människor måste få ett slut. Humanism och rätten att få leva utan rädsla för övergrepp måste vinna. I Sverige har vi religionsfrihet. Stöd den och låt den få blomma nu.

Ingen bild kan illustrera ondska och våld. De är inte värda det.
Terrorister ska benämnas terrorister. Inget annat.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.