Teknik & Modellbygge

Teknik & Modellbygge

Om modellhobby, gamla bilar och tekniknostalgi ur mitt perspektiv

Välkommen till min lilla blogg. Här kan ni läsa om sånt som rör sig i min värld. Hoppas ni stannar till en stund. Jag uppdaterar den varje helg. Ni kan läsa mer på http://jerrysoderberg.se eller skriva i gästboken här till höger om denna text.

Nummer 33

Teknik & Modellbygge -10Posted by Admin Sun, August 22, 2010 15:43:43

Hej

Med sorg i sinnet tog jag igår, lördagen den 21 augusti, emot nyheten att Biltemas ena Spitfire kraschat vid en landning i Norge. Den svängde tydligen ut i en åker då den tagit mark och slog runt. Denna flygmaskin har varit mycket i Hultsfred då piloten hade anknytning dit och ofta mellanlandade där när han flög till eller från flyguppvisningar. Jag tyckte, förra året efter att ha sett den starta och landa vid flera tillfällen, mig vara lyckligt lottad som hade en flygande Spitfire på ett av hemmafältet. En av våra skickligaste piloter omkom tillsammans med historiens vackraste flygmaskin. Sorgligt


Markbundna fordon

Sonen och jag åkte två gånger till Karlskrona i veckan. Vi var där för att titta på och sedan köpa en bil. Detta fordon, en Dodge Coronet av -67 års modell, är ett syskon till en likadan som jag och hustrun hade i början av 80-talet. Bilen är inte rostfri men ett skapligt objekt som säkert går att få till toppskick. Den behöver en ny cabriolett då den som sitter på läckte, vi lagade den provisorisiskt med kapellväv och kontaktlim. En "klassiker" har hamnat i familjen.

RC

Annars har veckan bjudit på regn, blåst och åter regn. Det enda flygtillfället som veckan bjöd på var förra söndagen då jag var en sväng till Hultsfred och flög. Det blev lite el-Sting och lite Microbipe. Jag har inte flugit metanolmaskin på flera veckor nu, saknar det lite så YAKen och Speed Air:en ska snart luftas. Det är ju bara mycket enklare med elflyget, två-tre batterier i fickan, radion i ena handen och maskinen i den andra. Men, jag gillar ju ljudet och lukten av metanol och dieselmotorerna. Det kan inte elflyget konkurrera med.

Jag var en sväng till Oskarshamns flygplats (Virkvarn) idag. Det var traditionell modellflygdag med många tappra åskådare trots skurar av ösregn. Jag fick det till ett tjugotal flygare som trotsade vädret och den starka vinden men, det var många som avstod att flyga. Hobby-borgen, Rolles hobby och 3F sålde hobbyprylar till de ditresta. Det har varit dåligt väder på alla flygdagar i granskapet denna sommar. Vi får hoppas på tur nästa år.

Lite funderingar inför vintern

Jag har börjat grunna på vilka projekt som ska genomföras i vinter. Lite linflygbygge blir det och förhoppningsvis ska någon eller några RC-maskiner födas. En maskin jag funderat på att införskaffa är Ace simple-series Ultimate. Ett litet vackert flygplan. En annan tanke jag haft är att införskaffa en sjöflygande tingest. Ett pontonflygplan eller en flygbåt? Jag får se vad det blir. Sedan ska väl min jätte-YAK med 55cc-motorn bli färdig och mina kraschade objekt fixas till. Mycket jobb finns, även om det inte blir några inköp


Ny får det vara bra för ida'

Ha de gott
Jerry

  • Comments(0)//modellbygge.jerrysoderberg.se/#post32