Teknik & Modellbygge

Teknik & Modellbygge

Om modellhobby, gamla bilar och tekniknostalgi ur mitt perspektiv

Välkommen till min lilla blogg. Här kan ni läsa om sånt som rör sig i min värld. Hoppas ni stannar till en stund. Jag uppdaterar den varje helg. Ni kan läsa mer på http://jerrysoderberg.se eller skriva i gästboken här till höger om denna text.

Nummer 35

Teknik & Modellbygge -10Posted by Admin Sun, September 05, 2010 09:08:47

Hej

Under veckan lyckades jag krascha en modell utan att flyga den......Körde bil då jag fick väja för lastbilen framför mig som tvärbromsade och gjorde en vänstersväng på en smal 80 väg (E22:an i rusningstrafik). Solen stod lågt så den lyste mig och alla efter mig i ögonen så det fick bli en väjning ut på vägrenen med ena sidans hjul i gruset/diket och en försiktig men kraftig inbromsning. Det gick bra för mig men jag vet inte om de bakomvarande uppfattade att lastbilen stannade eller om det blev en olycka. Nåväl, jag hade den lilla microbipe i lastutrummet på min Caddy och ett batteri bakom den. Batteriet gled fint på aluminiumdurken och mosade till modellen ordentligt. Dumt av mig att ställa batteriet längst bak och flygmaskinen framför....Men, man lär så länge man lever. I fortsättningen ska jag packa lite klokare och i vinter får modellen en ny vinge, nya servon och en annan stabbe. Stingen som var med klarade sig i alla fall, trots den idiotiska lastbilschaffisen och min tokiga lastning.

RC-flyg
Det har varit bra flygväder i veckan. Jag har haft radio och laddad modell med mig när jag kört bil, men inte stannat vid något flygfält för att flyga. Jag tappade sugen när microbipen gick sönder. Vidare har jag gjort lite experimentinspelningar i studion under några kvällar och dessutom kört/bärt pellets så vi får varmt i vinter.

Jag såg att RCFF:s server pajat och deras sida inte fungerat under några dagar. Tråkigt men Drhanke fixade det till helgen (måste varit ett hästjobb...) så nu går det att läsa och skriva där igen. All heder till dig Hanke, du måste vara en riktig eldsjäl som ser till att alla modellflygare har forumet att hänga på (även SMF:s forum är kannon).


Gamla bilar
Jag har tittat lite på veteranbilar på Blocket i veckan. Suget uppstod när sonen köpte sin Dodge Coronet 67:a och verka inte avta. Det blev så stort så jag har varit ute och kört lite svängar med vår gamla Cadillac -75:a. Vi har den intagen och försäkrad året runt och därför är det lätt att ta en sväng när andan faller på. Det är en gammal "raggarbil" som gått i Stockholm innan vi köpte den och gav den en lugnare tillvaro på ålders höst. Den har varit vår i 10 år....

Ha de gott

Jerry


  • Comments(0)//modellbygge.jerrysoderberg.se/#post34