Teknik & Modellbygge

Teknik & Modellbygge

Om modellhobby, gamla bilar och tekniknostalgi ur mitt perspektiv

Välkommen till min lilla blogg. Här kan ni läsa om sånt som rör sig i min värld. Hoppas ni stannar till en stund. Jag uppdaterar den varje helg. Ni kan läsa mer på http://jerrysoderberg.se eller skriva i gästboken här till höger om denna text.

Nummer 36

Teknik & Modellbygge -10Posted by Admin Sat, September 11, 2010 19:33:15

Hej

Jag beställde jultidningar i veckan. Febrilt tittade jag igenom katalogen som grannpojken visade för att se om där fanns någon bok om modellbygge eller liknande Teknik & Hobby. Men ingenting fanns i den genren. Där var böcker om fotboll, jakt och annat men inget om hobby. Det verkar vara så att detta ämne är förpassat till antikvariaten eller lumpbodarna. Varför? Är vi så dåliga på att handla böcker nuförtiden, är vi för snåla så det inte går att publicera dem eller händer allt på internet? Det är nog en blandning men, det är tråkig tycker jag.

Mitt garage-tak är väldigt dåligt så jag beslutade i söndags att lägga om det så i måndags rev ena sonen, hustrun och jag bort en massa pannor. I tisdags började hustrun, jag och den andra sonen lägga nytt. Huset är rätt stort (ett lastbilsgarage för 2 lastbilar) så det tar tid och blir lika kostsamt som att byta tak på en mindre villa. Jag räknar med att ha det klart till 1 oktober om inte plånboken blir tom innan.....Ett par bilder på hur det såg ut i måndags och idag (lördag). Vi har jobbat bra, tycker jag.

Inte RC

Som en konsekvens av mitt arbete med garagetaket har det inte blivit något modellflyg i veckan och det lär väl inget bli den kommande veckan heller. SMHI lovar dessutom regn framöver så det kanske inte går att lägga tak heller. Då får det bli byggkvällar i stället eller inspelning av den där låten som Ankarsrumsrevyn ska ha i den kommande revyn.

Ja det var inte mycket men, ha de gott ändå.

Jerry


  • Comments(0)//modellbygge.jerrysoderberg.se/#post35