Teknik & Modellbygge

Teknik & Modellbygge

Om modellhobby, gamla bilar och tekniknostalgi ur mitt perspektiv

Välkommen till min lilla blogg. Här kan ni läsa om sånt som rör sig i min värld. Hoppas ni stannar till en stund. Jag uppdaterar den varje helg. Ni kan läsa mer på http://jerrysoderberg.se eller skriva i gästboken här till höger om denna text.

Nummer 51

Teknik & Modellbygge -10Posted by Admin Fri, December 17, 2010 20:17:42

God Jul

Nu är det mindre än veckan kvar tilll julafton. Snön ligger fortfarande kvar över hela sverige och tomten kan lugnt ta släden på sin tur till alla snälla barn. Det jag önskar mig mest, av den rödklädde, är nog mer tid för modellflyg under nästa år samt att det blir fint flygväder på de flygdagar jag kommer att besöka.

Så här vid jul går mina tankar till tider som varit. Jag tänker på en man som jag växlade julkort med under ett antal år på nittiotalet. Hans namn är Rune "Termik-Johan" Johansson. En modellflygare som ofta gästade oss vid modellflygfältet i Västervik. Jag minns hans modeller Elefantic och Elisa samt de otroligt detaljrika skalamaskinerna som han byggde och vi studerade nogrant. Många var de skalatävlingar som bevistats av honom genom åren. Under mer än femtio år har han varit ambassadör för modellflyget i hela Sverige ja, hela europa. Rune har alltid varit givmild med sin kunskap och sålt sina ritningar och materialsatser. En jul fick äldste sonen en Vagabond II byggsats av honom i julklapp. Tyvärr tappade jag kontakten med honom då vi flyttade till Kristdala. Hoppas du har en fin jul, Rune. Du är en av mina förebilder

Jag, Bosse Pilsmo och Anders Blixt studerar detaljarbetet på Runes Cub
Rune plockar fram sin jättelika, superdetaljerade Tiger Moth

Jag skriver detta på fredagskvällen då jag vet att det blir snö = arbete i helgen. Jag är ju fastighetsskötare till poffissionen. Hinner jag så kommer det en jul-blogg under julhelgen.

Tills dess, här kommer en julhälsning

GOD JUL
önskar
Jerry

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.