Nyheter

Nyheter

Avslutning

Nytt från TuppebackenPosted by Admin Sat, September 25, 2010 09:04:23
Nu har jag bestämt mig.

Jag lägger ner denna blogg då jag ändå inte skriver på den längre. Den får finnas kvar som ett historiskt dokument över ett projekt som de flesta var tveksamma inför. Många sa "de går inte" men det gick. Vi lyckades, vi byggde en park och ordnade viskvällar för allmänheten i Kristdala. Tyvärr är omkostnaderna för stora så projektet får anses avslutat. Läs historien om hur det var att bygga parken och fylla den med musik. Första avsnittet är längst ned

Kom ihåg, det är alltid värt ett försök
Hej då

 • Comments(0)//nyheter.jerrysoderberg.se/#post33

Lite av varje

Nytt från TuppebackenPosted by Admin Sun, November 23, 2008 10:03:29
Nu är det en stund sedan jag bloggade. Vi hade lite öppet hus under Kristdala marken den 25 oktober och ett 20-tal personer tittade in. Idag är det den 23 november och det kom lite snö i veckan. Vi fick cirka 15 cm i samhället så på Tuppebacken är det, som du ser på bilden, rena julstämningen.
Blog Image
Jag håller på med en del inspelningsarbete i studion för närvarande och planeringen inför sommaren har inte startat är. Det blir ingen julmarknad i år på Tuppebacken, men vi får väl se till nästa år.

Mys i mörkret
önskar
Jerry

 • Comments(0)//nyheter.jerrysoderberg.se/#post32

Det var länge sen...

Nytt från TuppebackenPosted by Admin Sun, October 12, 2008 13:41:58
Ett helt år har gått sedan jag uppdaterade nyheterna. Mycket har hänt och nu kommer en rapport.

Tre evenemang har genomförts under sommaren. Det första inleddes med popgruppen Yes Please som spelade egna låtar. Trubaduren Martin Persson (bilden) avslutade denna kväll med egna tolkningar av Evert Taubes visor. Mycket folk som trivdes i gröngräset.
Blog Image
Den andra tillställningen genomfördes en söndagseftermiddag tillsammans med kyrkan i byn. Under vår goa präst Håkan Hellebergs ledning fick vi visor och andligt tal i en härlig blandning. Flera olika artister uppträdde och finalen för dagen stod dragspelsgänget Kurt och hans vänner för. Det måste bli en tradition.

Den sista tillställningen för sommaren stod Hultsfreds sommarorkester och trubadurerna Johan & Daniel för underhållningen. Den började i dagsljus och avslutades i skenet från brinnande marshaller. Stämningsfullt och fint.

Under sommaren började jag och hustrun att renovera det gamla bageriet som syns i bakgrunden på fotona ovan och nedan (före och efter). Det fick ett nytt tak (med de gamla takpannorna kompleterade och lagda tillbaka) Nya rutor, takrännor och ny målarfärg utvändigt. Jag bytte ut ganska mycket ruttet både i taket och i väggen på baksidan. Mer finns att göra med fasaden, om bara tiden räcker till.
Invändigt har jag tagit ner en vägg och skapat ett stort rum, som det var från början innan bageriet blev tvättstuga. Nytt golv och ny målarfärg har frächat upp interiören ytterligare. Hoppas det går att använda bageriet till myskvällar i vinter, det är inte så stort. Här är några foton som visar resultatet.

Visst blir det mysigt. Jag räknar med att 15-20 personer kan vara inne samtidigt. Vi har köpt några extra masonitebord och stapelbara stolar så sittplatser finns.

Nu får det räcka för den här gången. Ha det bra och sköt om er så hörs vi snart igen.

Hälsningar
Jerry

 • Comments(0)//nyheter.jerrysoderberg.se/#post30

Ett tack till Ishultsrevyn

Nytt från TuppebackenPosted by Admin Sun, September 02, 2007 20:26:31
Det började regna när jag satte upp den första högtalaren inför kvällens revyföreställning. Trots regnskurarna genomförde vi evenemanget. Ett 65-tal personer mötte upp med ett glatt humör och paraplyer. De fick se en blandning av gamla och nya nummer, bl.a Ulla, Pelle och Tommy i det körglada sketchen om pensionärsparet på bilden.Blog Image
Nu blir det troligen inte något mer på Tuppebacken förrän nästa sommar, om inte det händer något till jul. Kanske nåt mysigt med mashaller (stavas det så?) och julvisor eller...... man vet aldrig.
Jag måste ta mig i kragen och fixa taket snart

Tack alla besökare och artister för de fina kvällarna vi har haft. Jag längtar redan till nästa sommar skriver
Jerrysmiley

 • Comments(0)//nyheter.jerrysoderberg.se/#post29

Sista viskvällen 2007...

Nytt från TuppebackenPosted by Admin Sun, August 12, 2007 16:52:18
Blog Image
Vilken fin kväll det blev. Benkan och jag agerade förband och värmde upp publiken. Sedan tog Daniel och Johan över. Ungefär 90 personer kom och lyssnade. Inför kvällen hade jag fixat ett nytt scentak (som spändes mellan träden). Detta fungerade riktigt bra och skyddade utrustningen från den lilla skur som kom innan vi började spela.
Blog Image
Tidigare på dagen mellanlandade 23 personer på sin väg från Bråbo:s pelargondag till Västervik. De fick fika och musik. Några av dem gick med på en kort "byvandring" på Kristdalas gator.

Nu måste jag börja med taket
hej, hej
Jerry

 • Comments(0)//nyheter.jerrysoderberg.se/#post27

En fantastisk kväll...

Nytt från TuppebackenPosted by Admin Sun, July 01, 2007 09:13:54
Vilken fin viskväll vi fick i fredags. När evenemanget tog sin början bröt solen igenom. Det var lagom varmt och besökarna strömmade till. Vi blev till slut 94 tappra visentusiaster som lyssnade och njöt av Johan och Daniels framträdande.Blog Image
Efter en stund gjorde de en paus så att alla församlade fick möjlighet att köpa kaffe och kaka. Kvällen slutade klockan 21.00 och jag tror att vi som var där kommer tillbaka nästa viskväll. Kristdala "live" är en riktig höjdare.Blog Image
Efter denna toppenkväll har jag insett att det måste bli en till viskväll på Tuppebacken i år. Den blir i augusti, närmare bestämt den lördagen den 11. Då kommer Johan och Daniel tillbaka. De får då sällskap av någon mer artist, kanske från Kristdala.
Nu ska vi suga på denna karamell ett tag.
Ha det...
Jerry

 • Comments(0)//nyheter.jerrysoderberg.se/#post23

Viskväll på fredag

Nytt från TuppebackenPosted by Admin Sun, June 24, 2007 18:36:23
Idag har jag klippt och rensat. Nu är det bara att sätta ut scenen på torsdag och ljudanläggningen på fredag. Sedan är det klart för viskvällen den 29 (fredagkvällen).
Blog Image
Jo, det var så sant, Ethel ska ju baka en himla massa bröd också, för att kunna sälja det till ett förmånligt pris. Klockan 19.00 börjar vi och håller på i två timmar, med avbrott för kaffe.
Alla är välkomna
hälsar
Jerry

 • Comments(0)//nyheter.jerrysoderberg.se/#post22

Dagen efter

Nytt från TuppebackenPosted by Admin Sat, June 02, 2007 07:02:00
Igår var det invigning. I hällande regn mötte 32 visentusiaster upp. Där var folk från både Vimmerby och Västervik. Klockan 19.00 drog det igång med att jag planterade en blomma i en gjutjärns-anka. En gåva från min studiecirkel i Västervik. Sedan sjöng jag en trudelutt. Det är ankan som står på högtalare och jag som spelar gitarr, om någon undrar.Blog Image
Efter detta kom en representant från samhällsföreningen upp på scenen och gav mig en buske att plantera i parken. Kristdala församling uppvaktade genom Jeanette Hedlund med ett helt flak Tagetes. Jag bugar och tackar för denna uppmärksamhet.
Då invigningen var avklarad tog vis-artisterna vid. Först ut var de söta Narcissus-tjejerna Tina och Sofia. De gjorde ett halvtimmesprogram med ett par riktigt fina egna rytmiska låtar. Därefter gjorde Mats Molin entré. Han gav oss några kluriga egna kompositioner att fundera över. Jag hoppas att både Narcissus och Mats kommer tillbaka vid ett senare tillfälle.
Blog Image
Efter en kort kaffe paus spela de forna vis-skole-eleverna (hur stavar man till detta?) tillsammans alla tre. Kaffet serverades förresten av Ethel som satt under ett parasoll för att skydda sig från det värsta regnet.Blog Image
Hur sammanfattar man detta? Jo. blött men mysigt. Detta kommer helt klart att bli en trevlig mötesplats när det blir lite varmare och torrare(!) och man kan sitta i gräset och mysa. Nästa evenemang är om fyra veckor.
Nu ska jag börja med huset
hälsar
Jerry

PS. Det översta och nedersta fotot är taget av Tina Wilhelmsson. DS.

 • Comments(0)//nyheter.jerrysoderberg.se/#post19

Invigningsdagen

Nytt från TuppebackenPosted by Admin Fri, June 01, 2007 13:08:51
I kväll är det dax. Vädret är regnigt, men på SMHI:s hemsida lovar de bättring till kvällen.
Blog ImageSå här ser det ut med vägvisningen. En trädgårdstraktor med en skylt efter. Parkeringsmöjligheter finns i centrum eller vid kyrkan. När jag skriver detta har jag en liten paus i arbetet. Scenen är rest och bänkarna framsatta. Det är endast kvar att sätta upp ljudanläggningen och prova den.Blog ImageNåväl, tillbaka till arbetet det är nu sex timmar kvar till invigningen

Vi ses
Jerry

 • Comments(0)//nyheter.jerrysoderberg.se/#post18

Vilken härlig långhelg

Nytt från TuppebackenPosted by Admin Sun, May 20, 2007 15:09:23
I fyra dagar har jag jobbat på Tuppebacken, då det inte regnat eller jag kapat ved. Yngsta sonen började klyva veden men är inte färdig. Han gjorde en vedhuggarsång istället!
Det kanske är ärligare att säga att jag har haft möjlighet att jobba med parken i fyra dagar. Hursomhelst, lite har blivit gjort. En parkbänk till har fått plattor under sina ben och en en grusad stig .En anslagstavla har blivit uppsatt. Vidare har jag sågat i buskarna så en liten hög finns att köra bort. Sommarblommorna är på plats i urnor och rabatter och gräset växer.
Blog ImageInvigningen närmar sig. Gitarren har kommit. Nu fattas bara trubadurerna
12 dagar kvar, påstår

Jerry

 • Comments(0)//nyheter.jerrysoderberg.se/#post16

Söndag morgon

Nytt från TuppebackenPosted by Admin Sun, May 06, 2007 08:30:07

Idag var jag ute klockan 06:30. Jag tog en del bilder och det var två som blev skapliga.

Blog ImageDetta är den ena och den visar övre delen av Tuppebacken. Hustrun och jag klippte och krattade i går (lördag). I kväll ska jag köra bort det vi fick ihop. Till nästa helg går det nog plantera sommarblommorna.

Blog ImageJag tycker om denna bilden, det är så fina färger. Grönskan börjar dominera. Jag tror att det blir lummigt och fint i parken. Är det detta som kallas hänryckningens tid?
Jag har fått veta att tomten i folkmun kallas Edèns fastighet efter en som bott där. För ett par dagar sedan fick jag låna några kort från 1987. Där syns huset och boden. Jag hoppas få tillstånd att publicera någon av dessa bilder här i framtiden.
Nu är det bara 26 dagar kvar till invigningen.

Hälsar
Jerry

 • Comments(0)//nyheter.jerrysoderberg.se/#post14

Mitt i helgen

Nytt från TuppebackenPosted by Admin Sat, April 28, 2007 16:56:38
Idag (lördag) och igår körde jag grus. Resultatet blev en ny gång in i parken.Blog Image
Veckan har medfört att mycket blivit gjort på den övre delen av tomten. Buskar och träd har börjat bli försiktigt gröna. Nu är det bara fem veckor kvar till invigningen. Snart ska jag plantera sommarblommorna.

Ha det så bra
Jerry

 • Comments(0)//nyheter.jerrysoderberg.se/#post13

Varmaste helgen i år

Nytt från TuppebackenPosted by Admin Sun, April 15, 2007 20:27:55
I veckan har det hänt en del. Jag har sått en del gräs på kullarna. Hustrun och jag har tagit upp några stubbar och i onsdags satte jag Rosenspirea (buskar).
Blog ImagePå lördagsmorgonen klippte jag gräset för första gången och det gick bra. Sedan räfsade jag ihop klippet och hustrun körde bort det. Detta har varit den varmaste helgen i år. Vi fikade för första gången på Tuppebacken. Resterande delen av helgen har gått åt till att spela in.
Nästa steg är att i veckan bryta upp resterande stubbar och sedan så resten av gräset, om jag har råd. Annars får jag vänta med gräset till lönen kommer...

Funderar
Jerry

 • Comments(0)//nyheter.jerrysoderberg.se/#post11

Nu är påsken här

Nytt från TuppebackenPosted by Admin Mon, April 09, 2007 07:14:25
Idag är det annandag påsk. Det har kommit snö inatt. Det har inte blivit så mycket gjort under helgen. Vi hade gäster hemma på påskafton och påskdagen tillbringades i studion tillsammans med ett band som spelade in.
Blog Image
Men, lite har hänt. Grusgångarna börjar bli färdiga och jag har lagt jord på kullarna. Det är bara lite jord kvar att bre ut på den vänstra kullens sida.
Sedan är det bara att vänta på värmen och så gräs.
Vidare har jag pratat med ytterligare ett par artister som ska komma och spela i sommar.

Ha en bra vecka
Jerry

 • Comments(0)//nyheter.jerrysoderberg.se/#post10

Nu är pinnarna slut

Nytt från TuppebackenPosted by Admin Sun, March 25, 2007 16:35:42
Efter en helg med bortkörning av ris och gräs är nu Tuppebackens nedre del färdigrensad. Jag hittade varukorgar, sprängmattor, motorblock och mycket mer. Blåsipporna blommar vid stenmuren.
Blog ImageDen första rabatten har fått sin stensättning utlagd. I veckan ska jag börja göra slänten, grusa och plantera blommor, om jag hinner.
Hälsningar
Jerry

 • Comments(0)//nyheter.jerrysoderberg.se/#post8

Helgens arbete

Nytt från TuppebackenPosted by Admin Sun, March 11, 2007 14:08:39
Det var meningen att jag skulle repetera med ett band i helgen, men det blev inställt. Jag fick istället möjlighet att vara ute och arbeta i det fina vårvädret. Mycket har blivit gjort på Tuppebacken (räfsat gräs, plockat skräp och klippt grenar). Under veckan smälte snön bort och blottade det dåliga taket. Det måste lagas under våren.
Blog ImageHär är en bild från förra helgen och hur det såg ut 070304. Mycket ris är det...
Ha det bra i veckan
Jerry

 • Comments(0)//nyheter.jerrysoderberg.se/#post5

Att bygga en park för en visafton.

Nytt från TuppebackenPosted by Admin Sun, February 25, 2007 09:04:58
Nu är det februari och arbetet med att göra en park av en tomt använd till skräpupplag har börjat. Vi, Ethel och jag röjer och plockar skräp för att kunna öppna till sommaren. Den 1 juni ska den första viskvällen genomföras. Den börjar klockan 19.00 och pågår under två timmar, med en kaffepaus. Det kommer att finnas möjlighet för åhörare att köpa kaffe och bulle till en billig peng.
Visduon Narcissus samt blues/visartisten Mats Molin kommer att underhålla.
Sittplatser kommer att finnas för de första 100 personerna. Inträdet är fritt, men vill någon ge ett bidrag till upprustningen är det möjligt.
Alla inkomster går till upprustningen av parken som är i ett akut behov av underhåll.....
Parken har fått namnet Tuppebacken eftersom vägen mellan tomterna kallades så i folkmun.
Hör gärna av dig till mig på mail epost@jerrysoderberg,se

Hälsningar
Jerry

 • Comments(0)//nyheter.jerrysoderberg.se/#post1