Nyheter

Nyheter

Det var länge sen...

Nytt från TuppebackenPosted by Admin Sun, October 12, 2008 13:41:58
Ett helt år har gått sedan jag uppdaterade nyheterna. Mycket har hänt och nu kommer en rapport.

Tre evenemang har genomförts under sommaren. Det första inleddes med popgruppen Yes Please som spelade egna låtar. Trubaduren Martin Persson (bilden) avslutade denna kväll med egna tolkningar av Evert Taubes visor. Mycket folk som trivdes i gröngräset.
Blog Image
Den andra tillställningen genomfördes en söndagseftermiddag tillsammans med kyrkan i byn. Under vår goa präst Håkan Hellebergs ledning fick vi visor och andligt tal i en härlig blandning. Flera olika artister uppträdde och finalen för dagen stod dragspelsgänget Kurt och hans vänner för. Det måste bli en tradition.

Den sista tillställningen för sommaren stod Hultsfreds sommarorkester och trubadurerna Johan & Daniel för underhållningen. Den började i dagsljus och avslutades i skenet från brinnande marshaller. Stämningsfullt och fint.

Under sommaren började jag och hustrun att renovera det gamla bageriet som syns i bakgrunden på fotona ovan och nedan (före och efter). Det fick ett nytt tak (med de gamla takpannorna kompleterade och lagda tillbaka) Nya rutor, takrännor och ny målarfärg utvändigt. Jag bytte ut ganska mycket ruttet både i taket och i väggen på baksidan. Mer finns att göra med fasaden, om bara tiden räcker till.
Invändigt har jag tagit ner en vägg och skapat ett stort rum, som det var från början innan bageriet blev tvättstuga. Nytt golv och ny målarfärg har frächat upp interiören ytterligare. Hoppas det går att använda bageriet till myskvällar i vinter, det är inte så stort. Här är några foton som visar resultatet.

Visst blir det mysigt. Jag räknar med att 15-20 personer kan vara inne samtidigt. Vi har köpt några extra masonitebord och stapelbara stolar så sittplatser finns.

Nu får det räcka för den här gången. Ha det bra och sköt om er så hörs vi snart igen.

Hälsningar
Jerry

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.